Derfor underviser jeg!

DSC_0212

Sommetider kan vi godt glemme, hvorfor det egentligt er, at vi gør det, vi gør. 

  • Jeg elsker hunde ! 
  • Jeg elsker at studere mennesker og interagere med mennesker!
  • Jeg er gået hen og blevet glad for - og komfortabel med - at undervise

Dérfor endte jeg som hundetræner. En fantastisk kombination af de tre ovenstående. At jeg så ovenikøbet har meget mere frihed ifh. arbejdstider og mindre alene-hjemme for mine egne hunde er en ekstra lækker bonus. 

I går blev jeg fyldt op af energi og kærlighed til mit job. Det var bare en helt almindelig grå regnvejrs mandag. Men, jeg er så priviligeret at undervise indendørs i de lækreste faciliteter, og med kun 4 kursister på et hold a 90 min., så har vi tid til feedback og kigge hinanden i øjnene. 

I går så jeg rigtig meget flot hunde- og førerarbejde hos mine kursister. Men dét, som fik den der helt særlige varme, boblende følelse i min mave var, at mine kursister har tillid til mig, og de lader mig krydse grænsen mellem hundetræning og hvem vi er som mennesker. Og dét elsker jeg jer for! 

Jeg fik nemlig lov til at se på - og give god råd til - hvorfor og hvordan vores hunde spejler os så fint. Hvad sker der i mig eller dig, når hunden er stresset og gøer? Eller når ventetiden virker lang? Eller når du synes, at søget er lige DER og hunden er ALT for langsom og ikke god nok? 

Hvem er det i virkeligheden som bliver kritiseret og ikke taget hånd om? Ja, din hund er selvfølgelig den oplagte her - og den skal du sørme også tage dig af og give dét den har behov for - men, hvem er det der ikke er god nok, eller som er stresset? Hvor tit er din hund det spejl, som du kan holde op, og så se dig selv? 

Hundetræning

Tænk hvor heldige vi i virkeligheden er! De har VALGT at bo med os. Følge os. I 10-15 år hvis vi er heldige. Og de giver os alle muligheder i verden for at udvikle os som mennesker. For når du er stresset, utålmodig, har følelsen af ikke at være god nok eller synes at hunden skal "tage sig sammen" og komme over sin angst for at være blandt andre hunde - ja, så kan du vælge at kigge indad og se, hvad disse følelser er for dig. Hvordan spejler de dig? Føler du dig ofte utilstrækkelig? Eller har du fået at vide, at du "bare" skal tage dig sammen, når du har det svært? 

Min undervisning har altid båret præg af, at jeg interesserer mig for mennesker. Og jeg interesserer mig for dig. Dig, som er min kursist. Du er den jeg underviser. Din hund skal også udfordres og det elsker jeg! Men du er mit primære fokus. For uden dig er din hund ingenting. 

Jeg har set hunde ændre personlighed og tilgang til livet ved at hundeføreren har arbejdet med egen personlig sorg. 

Jeg har set hunde og førere vokse sammen som team, når hundeføreren tør se sig selv i øjnene og se egne styrker og svagheder. 

Og jeg elsker jer for det! Tænk hvor modige I er !! Og jeg værdsætter den tillid I viser mig, når I lader mig stå ved jeres side og lade mig få lov og guide jer på jeres vej med jeres hunde.

Kærligst, Tina

 

 

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!