Hundetræning for brugshunden

For dig, der har en hund, du gerne vil bruge til brugshundetræning

For dig, der har en hvalp eller voksen hund, du gerne vil gå til træning med 

 

  

Hundetræning

En brugshund er en hund, der er avlet eller trænet til at udføre specifikke arbejdsopgaver, der både kan anvendes med erhvervsmæssigt- og civilt formål. Der behøves derfor ikke være tale om en bestemt race, da alle hunde har anlæg for læring, men der er alligevel nogle racer, der egner sig bedre til f.eks. forsvarsarbejde. 

I brugshundesporten er der dog meget andet end forsvarsarbejde, og i mange regi inden for brugshundeklubberne, er forsvarsarbejdet slet ikke en del af prøverne, hvilket giver stort set alle racer og blandinger en chance for at deltage i den alsidige og spændende sport, der stiller krav hund og fører inden for flere discipliner end blot nogle få. 

Det mest fantastiske ved brugshundesporten er, at det er hundens naturlige evner der anvendes i de forskellige discipliner, og man får derfor en meget motiveret og engageret hund i træningen, da den simpelthen er "født til opgaven". 
121612780_10158729789933629_5048775123660238060_n
Pele ww-1

Brugshundesport

Brugshundesporten indeholder som nævnt mange forskellige discipliner, men fælles for al brugshundetræningen er, at hundene skal være dygtige i lydighedsøvelser, kunne bruge snuden til spor og kunne finde og påvise personer eller genstande. For at kunne træne så bredt, kræver det et fantastisk forhold til sin hund, hvor træningen bliver en del af livet for både hund og fører, noget man begge glæder sig til, og som tilpasses hundens niveau og evner, så alle går glade hjem fra en god træning.

Der vil løbende blive udbudt foredrag og kurser inden for brugshundetræning, og der tilbydes privattimer, med udvikling af træningsplan.

At vælge en brugshund som familiehund vil ofte blive den største succes, hvis man samtidig lader hunden bruge sine medfødte behov, så selv om man ikke har planer om konkurrence, vil brugshundetræning alligevel være en sikker gevinst for  dig og din hunds relation.