Kropskontrol er for alle hunde


 

Kropskontrol sjov og vigtig træning for både dig og din hund.

Når vi træner kropskontrol, træner vi hundens balance, smidighed og koordinering. Vi ved, ligesom med mennesker at træner vi nervesystemet, styrker vi hundens kognitive funktion og dermed øges muligheden for bedre præstation og levevis.

Sagt på en anden måde; med denne form for træning, træner du din hunds trivsel i topform.

Vi ved at hunden opnår:

  • Øget muskelmasse og smidige led
  • Bedre stabilitet og balance
  • Forebygger skader eller kan være nødvendigt i forbindelse med genoptræning.
  • Øget selvværd og selvtillid.
  • Styrket relation og tillid til sin ejer
  • Øget mental og fysisk styrke
  • Motivation og glæde ved træning sammen med dig.
F2F38F91-FE83-4E84-ABB2-9DB0E039BF26.JPG

Alle hunde har brug for at træne deres balance, teknik og koordinering.

Familiehunden vil med garanti synes, det er sjovt at blive udfordret i samarbejde med sin ejer – og det samme vil ejeren. Familiehunden er måske om nogen, den hund, der har størst brug for at få holdt smidighed og kropsfunktion i god harmoni. Fra den unge hund, der skal have opbygget kontakt og tillid til sin ejer, over den aktive unge hund, der har gavn af rolige fysiske og mentale udfordringer og til den gamle hund, der vil nyde at få brugt kroppen og løse opgaver der sikrer balance og velvære i en god alderdom.

Show/udstillingshunden vil opnå et stort udbytte med bedre bevægelse og større drive, men en sund og stærk hund, vil også vise et markant bedre helhedsindtryk under bedømmelsen. Vi træner balance, smidighed og styrke i bevægeapparatet der samlet vil have en positiv effekt for hundens fremtoning under bedømmelsen.

REDIGERET.JPG

Jagt – og konkurrencehunden kan forebygge skader samt yde større fysisk præstation ved træning af øget kropskontrol. Jagt – og konkurrencehunde er ofte i god kondition idet de arbejder i højt tempo under træning og på jagt, men hvis vi supplerer med at få styrket de andre muskelgrupper, og især coremuskulaturen, vil hunden være i stand til at præstere længere og bedre på både den mentale og fysisk udholdenhed. Hunde der arbejder i et højt tempo, har brug for udstrækning og styrkeøvelse og dette kan vi bl.a. træne på balanceredskaber. Ved træning af balanceøvelser er det nødvendigt at dette foregår roligt og fokuseret, og derfor kræves en stor portion koncentration fra både fører og hund. At samarbejdet foregår i et roligt tempo, skærper hundens opmærksomhed og trænbarhed og har derfor stor værdi for hunden der er vant til at arbejde i højt tempo.

Nosework- og Rallyhunden vil skabe bedre forudsætninger for at løse sine opgaver med overskud og vedholdenhed, når koordinering af kroppens muskler, koncentration og balance trænes. Det kræver ’sin hund’ at vende punktligt og korrekt på rette tidspunkt eller at kunne balancere på vibrerende underlag og samtidig have fokus på opgaven. Overskud og overblik styrker din hund til at være bedre end jeres konkurrenter.

Krav: Din hund skal være rask og ikke bære præg af skader. Den skal være håndterbar og kunne arbejde i samme rum som andre hunde.

Er jeres deltagelse med genoptræning for øje, anbefaler vi at dette gøres i samarbejde med fagpersoner der har lavet en udførlig træningsplan.

Indhold og formål: Vi træner mod at kombinere det sjove samvær mellem dig og din hund, så I får større velvære i dagligdagen og bedre præstation på konkurrenceplan.

Vi har et stort udvalg af træningsartikler og vi er kreative og innovative for at finde flere muligheder. Vi guider dig sikkert og trygt gennem øvelser og udfordringer, så du og din hund får nogle sjove, udviklende og lærerige timer.

VI starter med opvarmning og introduktion, og vi er med dig hele vejen. Øvelser og udfordringer øges i takt med jeres udvikling og i hundens eget tempo. Ingen hunde presses unødigt. Du vil også få ideer og forslag til hvordan du selv kan vedligeholde din træning på jeres daglige gåture.

Alle øvelser tager udgangspunkt i den enkelte hunds færdigheder og kondition. 

Efter træningen laver vi ’cool down’ og udstrækning.

Medbring: Godbidder, vand, snor, halsbånd og gerne en hundesele de første par gange.

REDIGERET 3.JPG