Julie Kræmmer

Teori og praksis går hånd i hånd

Forstå baggrunden – planlæg træningen – udfør i praksis – hav det sjovt! Det er min tilgang til hundetræning. Jeg bliver aldrig træt af at lære nyt og jeg bliver inspireret, hver gang jeg underviser. For mig går teori og praksis hånd i hånd. Min ambition er, at når du er til træning hos mig, så får du noget konkret og brugbart med hjem hver gang. Jeg underviser, ligesom jeg selv godt kan lide at modtage undervisning. Jeg elsker høj faglighed, og hvor man oplever mennesket bag instruktøren og ser den reelle glæde i det at undervise i et emne, som man er passioneret for. Og passion er netop det, som jeg prøver at give videre i min træning og undervisning.

image-02
P5141543-01

Gaia motiverede mig 

Min egen rejse startede med Gaia, min lille podengo, som nu er 11 år gammel. Med hende blev jeg introduceret til hundeverdenen, og siden har jeg brugt al min fritid på at uddanne mig både som hundefører og som instruktør. Jeg er privilegeret ved at være underviser på PowerDogs Nose Work instruktøruddannelse samt på instruktøruddannelser i DKK, hvor jeg uddanner både hvalpeinstruktører i grundtræning og nye Nose Work instruktører. Instruktøruddannelserne har en særlig plads i mit hjerte, fordi der i endnu højere grad er mulighed for at nørde, træne og forstå, hvordan man opnår de mål, man sætter sig, samtidig med at man lærer hvorfor, man gør, som man gør.

Nose Work er min sport

Nose Work vækkede for alvor min interesse, da jeg så, hvor meget det rykkede på Gaias selvtillid. Endelig var der en sport, som vi kunne dyrke, uden at Gaia behøvede at forholde sig til hunde tæt på, og som samtidig styrkede vores bånd. Siden blev jeg grebet af, at det er en sport, som bliver ved med at folde sig ud. Man bliver aldrig færdig med at finde nye måder at gribe træningen an på, tilpasse det til lige den hund, som arbejder uanset niveau. 

Gaia og Gibson er mine to hunde, og jeg konkurrerer aktivt med dem begge i Nose Work. Gibson, min australske kelpie, er stadig ung. Gaia og Gibson er dybt forskellige, og det er enormt interessant at træne en ung hund op, hvor jeg som hundefører skal agere anderledes og kan forvente noget helt andet, end når jeg træner med Gaia.

Når jeg ikke er hundetræner, har jeg et dagjob som IT-projektleder. Den nørdede side af mig tager jeg med over i min hundetræning. Jeg tror på, at man bliver god til det, som man øver sig i, og mit fokus er på at give dem, jeg underviser, inspiration og motivation til at blive ved med at øve sig. Man bliver nemlig efter min mening aldrig færdig med at lære.

image-09