Opstart sommeren 2024 

Uddannelsen til Nose Work instruktør 2024-25

Nose Work instruktør

Vil du gerne undervise i Nose Work, og med så mange redskaber i værktøjskassen som muligt? Så er det her uddannelsen for dig. 

Uddannelsen er en overbygning på din eksisterende instruktøruddannelse, eller dit virke som instruktør, enten i privat eller foreningsregi.

Når du er færdiguddannet fra os, vil du være i stand til at undervise på alle niveauer.

Få pladser

Der er kun plads til 6-7 instruktører på denne uddannelse.

God tid til fordybelse

Uddannelsen løber over 10 måneder og afholdes på sjælland.

Nose Work hund

Uddannelse af Nose Work hunden

At være en dygtig hundefører er én ting, noget andet er, at være en dygtig underviser for de ekvipager, som vi står med hver eneste dag. 

Uddannelsen her er for dig, der vil have din faglighed i top og have så mange redskaber indenfor Nose Work, at du kan hjælpe enhver der skulle træde ind på din træningsplads.

Vi anskuer uddannelsen af Nose Work hunden ud fra et perspektiv om at give hunden et solidt fundament og derefter uddanne hunden med særlige søgeudfordringer og motiverende kilder, så vi sikrer, at hunden fortsætter med at være motiveret for at arbejde uanset sværhedsgraden. 

Det kræver viden om færtvandring, kildeplaceringer, vind/vejr og hvordan vi formidler til hundeførere - bare for at nævne et par ting.

Derfor er uddannelsen forlænget tidsmæssigt og deltagernantallet er sat ned - for at sikre tid til fordybelse i de her emner, så du som instruktør står bagefter med en vidensbank, der er fyldt godt op.

Vi véd, at man ikke bliver færdiguddannet på 10 måneder - men du får så meget viden og faglighed med i din rygsæk, at du er godt og solidt rustet til din undervisning fremadrettet. Du ved efter endt uddannelse hvordan DU gerne vil undervise, og med hvilke metoder. Vi tror på, at der er mange veje til Rom, og derfor bliver du også præsenteret for flere forskellige metoder og tilgange, så du selv kan vælge, hvad der giver mening for dig og dine kursister.

Nose Work instruktøruddannelse

10 måneder med fuld fokus på din uddannelse til Nose Work instruktør

Tid til fordybelse

Vi har 13 fysiske undervisningsdage + eksamen. I alt modtager du 90 timers praktisk og fysisk undervisning.

Online teori der viser det hele

Teoretisk gennemgang af over 10 forskellige emner med PowerPoint oplæg, videodemonstrationer og tale.

Feedback, spørgsmål og vejledning

Der er tid til fordybelse, individuel feedback, spørgsmål og vejledning til alle på holdet.

Konkrete værkstøjer der virker!

Alt materiale og fysisk undervisning er gennemtestet og afprøvet gennem mere end 7 år.

Bliv en dygtig formidler

På uddannelsen er der stort fokus på at gøre dig til en dygtig formidler, så du kan formidle din viden til kurister.

Nyeste forskning og tendenser

Uddannelsen er baseret på nyeste forskning indenfor hundetræning såvel som tendenser i Nose Work.

Udvikling med egen hund

I løbet af uddannelsen modtager du undervisning med egen hund, går føl og uddanner altså også egen hund.

Kursisthåndtering

Lær hvordan du håndterer kursister - både de tilfredse og dem, der ikke er. 

Modulopdelt uddannelse

Uddannelsen er delt op i moduler, som giver dig al den viden, som du har brug for.

Praktiske oplysninger og datoer

Rent praktisk afholdes uddannelsen på sjælland.

Undervisningsdagene ligger fordelt primært i weekender, dog med enkelte fredage planlagt.

Undervisningen er en blanding af teori og praktik. For at frigøre så megen tid som muligt på uddannelsen til praktisk træning ligger en del af teorien online. Den praktiske træning er en kombination af træning med egen hund såvel som eksterne. 

Du har adgang til al materiale (også det online) til evig tid. 

Dine primære undervisere er Tina Hougaard og Julie Kræmmer. 

Birgitte Lauritzen fra Amarok Hundetræning afholder som vanligt en dag med fokus på færtvandring.


Datoer for kommende uddannelse ligger i 2025/26, kontakt mig for at komme på ventelisten, og hør om uddannelsen førend alle andre. Samt få mulighed for at tilmelde dig først.

Kontakt mig på info@powerdog.dk

MSP_9369
361278071_10159203532356716_7694686810222983232_n

Emner og indhold

 • Nose Work'ens oprindelse
 • Olfaktorisk system
 • Indlæringsteori
 • Belønningsmetoder
 • Opstartsmetoder og motivation
 • Racekendskab
 • Miljøtræning
 • Problemstillinger og løsningen heraf (herunder slik, pluk, smadrer beholdere, hopper op ad køretøjer, bruger poterne, uhensigtmæssig markering, manglende motivation, miljøforstyrret hund mv.)
 • Konkurrencer i DKK, DCH, SE
 • Grundtræning: tærskelsøg, markeringer, kildeplaceringer, koncentration i søgeområderne mv.
 • Tekniktræning: linehåndering, forstyrrelsesdufte, søgemønstre, detaljesøg, hjørnesøg, blindsøg, grovsøg, høje søg, lave søg mv.
 • Instruktørens rolle, feedback, formidling
 • Færtteori
 • Planlægning af holdtræning
 • Undervisning af eksterne kursister

Eksamen og forventninger til dig

Undervejs på uddannelsen er der to praktiske opgaver med begynderhunde, som skal afleveres og godkendes for at du kan gå til eksamen. De to praktiske opgaver præsenteres undervejs i forløbet med et oplæg og dokumenteres med videomateriale af ekvipagerne. 

Der er desuden en skriftlig opgave, hvor vi forventer, at du demonstrerer, at du kan omsætte din teori til praksis.

Uddannelsen afsluttes med en praktisk og mundtlig eksamen, hvor du hjælper en ekvipage med en konkret problemstilling, videofilmer det og derefter forsvarer opgaven til din eksamen.

Desuden forventes det at du bliver undervist i Nose Work, enten hos PowerDog eller anden Nose Work instruktør, og desuden går føl hos en instruktør godkendt af os.

Det er også muligt at gå føl hos PowerDog. 

MSP_6761
MSP_9303

Forberedelse, materialer og tidsforbrug

Vi forventer, at du er deltagende i undervisningen samt deltager på undervisningsdagene. Der er mødepligt for at kunne bestå uddannelsen. 

Du skal medbringe egen hund (eller lånehund) på nogle af weekenddagene. Din hund kan ikke altid medbringes i lokalerne, så den skal kunne sidde i bilen efter behov.

Vi benytter letlæselig dansk, svensk og engelsk litteratur og kilder. Flere har klaret sig fint med Google translate eller lign. til enkelte oversættelser. Du skal selv anskaffe dig litteraturen. 

Der må forventes at bruge tid på at forberede sig til weekenderne, samt opgaverne der skal afleveres undervejs.  

Din investering og tilmelding

Denne her uddannelse er for dig, som kan mærke, at du gerne vil det! Den er for dig, som ved, at Nose Work er den fedeste sport og som gerne vil inspirere og dygtiggøre andre i sporten. 

Det er nu, du siger ja tak til den vildeste rejse og den fedeste uddannelse!

Når du er færdiguddannet Nose Work instruktør fra PowerDog er du i stand til at undervise Nose Work ekvipager og det med den vildeste power, inspiration og mega høj faglighed. 

Tilmelding er bindende. Uddannelsen oprettes ved minimum 6 deltagere, skulle der mod forventning ikke være nok tilmeldinger får du naturligvis dit depositum retur. 

Din investering 23.958 kr. inkl moms 

Med mulighed for ratebetalinger helt op til 14 måneder og månedlig betaling på 1429 kr. 


Dette års uddannelse er udolgt 🎉 Kontakt mig på info@powerdog.dk for at komme på ventelisten til næste års uddannelse.

 

MSP_9325
photo-1495001258031-d1b407bc1776

Alt det med småt

 • Sygdom: Ved eventuel sygdom fra vores side, findes der en erstatningsdag for gennemgang af materialet.
 • Uddannelsen er en overbygning på en eksisterende instruktøruddannelse. Hvis du ønsker at tage uddannelsen uden at være instruktør i forvejen, så kontakt mig pr. mail.
 • Du kan undervise på flere niveauer efter endt uddannelse. På uddannelsen gennemgåes forskellige emner og træningsmetoder, som gør dig i stand til at undervise ekvipager på alle niveauer. 
 • Deleksamen: Her skal du finde to begynderekvipager, som vil gå et forløb hos dig af 4-6 træningsgange. Du skal undervise dem i forskellige begyndermetoder, som gennemgåes på uddannelsen. Afleveringen består af videooptagelse (og redigering heraf), inkl. skriftligt materiale til os, som giver lidt baggrundsinfo om hunden og jeres træning.
 • Eksamen: En skriftlig opgave afleveres, som stiller spørgsmål både til praktisk træning såvel som kendskab til teorien der er gennemgået på uddannelsen. Derudover skal du finde en ekvipage med en konkret problemstilling, som du underviser 4-6 gange, videooptager og dernæst præsenterer for os til eksamen på en PowerPoint med video, der understøtter din case. Videoen skal demonstrere at du underviser, hvordan og hvordan hundens eventuelle progression forløber. 
 • Eksamensbevis: Efter endt uddannelse modtager du eksamensbevis på genenmført og bestået uddannelse som Nose Work instruktør fra PowerDog.