Tina Hougaard

Min vej ind i hundeverdenen

Min vej ind i hundeverdenen, startede med at undervise familiehundehold, indtil jeg blev introduceret for Nose Work, hvor jeg så en sport, der forandrede hundes trivsel. Nose Work er den sport, som jeg elsker at undervise i og træne mine egne hunde i.

Derfor har jeg siden 2016 kun undervist i Nose Work. Min undervisning bærer præg af, at jeg selv har trænet og konkurreret med en reaktiv hund og desuden er optaget af, hvordan samspillet mellem hund og fører har en kæmpe indflydelse på ekvipagens udvikling og træning såvel som konkurrencer. 

Da jeg altid har været nysgerrig på hundes adfærd og problematikker i hverdagen var det en naturlig overbygning, at blive uddannet til adfærdsbehandler. Det er sidenhen blevet til en både personlig og professionel særlig interesse på de reaktive hunde, da jeg selv bor med en reaktiv hund. 

I vinteren 2022 blev jeg mor til mit første barn Emil, og i kølvandet på dét gik det op for mig, hvor meget familiehunde, der bor med børn rent faktisk skal kunne - og ikke mindst nogle gange må finde sig i, selvom vi prøver at skærme dem fra børnene. Derfor deler jeg nu også både min faglige og personlige viden om barn og hund relationer.

PowerDog er drømmen om et arbejdsliv fyldt med hunde og mennesker, der gik i opfyldelse.

MSP_9533-2
MSP_9799

Min egen rejse med hund

Mine to første hunde var græske gadehunde, dernæst flyttede en tibetansk terrier ind og sidst en malinois. I dag er jeg den glade ejer af PellePirat og Pelé.

PellePirat, min tibetanske terrier, har konkurret i NW2, rally og LP. Efter et overfald i 2018 måtte jeg kaste håndklædet i ringen og har siden da arbejdet rigtig meget med hans reaktive adfærd og at give ham troen tilbage på, at livet ikke er farligt. 

Pelé, min australske kelpie, er min lille arbejdsbi, som altid har sin ja-hat på. Han konkurrerer i NW2. Han har også hentet en LP1Bronze titel og derudover en del Sirius Sniff Challenges.

"Hunde er ikke hele vores liv, men de gør vores liv komplette"

Magien sker, når jeg må være med på din rejse

Jeg brænder for at hjælpe hundeejere med at finde glæden sammen med deres hund - om det så er til Nose Work eller på hverdagens gåture. 

Jeg brænder for at undervise hundeejere, for det er dér magien sker. I det rum, hvor hundeejere åbner op og lader mig få lov at tage del i deres rejse, det er dér hvor jeg kan gøre en forskel, ikke kun for hundeejeren, men også for hunden. 

Jeg ved, at de hundeejere, som kommer til mig - om det så er til Nose Work, med reaktive hunde eller dem, der har små børn og hunde sammen - at du læser det her nu, fordi vi er et match. Jeg vil elske at få lov til at vejlede og undervise dig, så du og din hund sammen kan nå det next level, som du drømmer om. 

Sommetider er hundetræning let og sommetider er dét det helt modsatte. Det er okay. Vi får den hund, som vi har brug for. Vores hunde er her sammen med os, for at lære os noget. Og rigtig ofte kan vi i relationen med vores hund opleve at blive ekstremt påvirkede, både når det går godt og når det går skidt. Jeg tror på, at det dér vi kan lære noget, om os selv og vores relationer. 

Hundetræning er ikke bare hundetræning, og jeg sælger ikke bare kurser. Jeg er passioneret og dedikeret, og tro mig, dér hvor du er nu - der har jeg også været. 

MSP_9360
DSC_0127-27

Uddannelser og iværksætterdrøm

Jeg kommer fra iværksætterbranchen, og arbejdede i en årerække bl.a. helt tæt på topledelsen i Trustpilot.

I 2014 stiftede jeg eget firma, og i 2017 sprang jeg ud som fuldtids-hundetræner, selvom mange undervejs fortalte mig, at man altså ikke kan leve af det der hunde-halløj. 

Jeg er uddannet dyrehealer, hundeinstruktør hos Irene Jarnved, Nose Work instruktør, Sjælsro Mindfuld Healer og adfærdsbehandler hos Hund & Træning.

Desuden er jeg også DCH Nose Work dommeraspirant 2023/24 og certificerer læseteams til Læsehunde-projektet - begge dele på frivillig basis.